Проф. Анастас Герджиков: Амбицията ми е да обединя българския народ

"Смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията", заяви проф. Герджиков

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков потвърди, че е приел поканата на инициативен комитет да издигне кандидатурата му за президент.

"Смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Работил съм на няколко места, в организации, които са сложи. И опитът ми от там да балансирам между интересите на различни хора е голям. Единствената ми мотивировка в този момент, в който политическото и социалното тяло е разпокъсано, да работя за обединението на всички партии и всички българи", смята проф. Герджиков.

"Разговарям с мои приятели от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ПП ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии. Най-вече с десните и дясноцентристките партии", каза още той.

Проф. Анастас Герджиков допълни още, че след два дни ще отговори на всичките въпроси около неговата кандидатура, когато обявят инициативния комитет.

Той подчерта, че ще приеме подкрепа от всички партии, защото главната му цел е да обединят всички партии и български граждани. "Няма да откажа подкрепа от никого. Смятам, че всички могат да помогнат за това обединение. Амбицията ми е да обединя българския народ", каза той.