ГЕРБ: Бойко Рашков пуска предизборни димки

Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев, заявиха от партията на Борисов

"От шест месеца ние от ГЕРБ-СДС питаме така нареченото “Братство на почтените”, сформирано около Румен Радев, защо и как е допуснато фирмата на шефа на НАП Румен Спецов да дължи на държавата 1,5 млн.лева задължения?! Този човек е измамник, но няма кой да го разследва", каза Александър Иванов от ГЕРБ, който заедно с Тома Биков и Жечо Станков дадоха брифинг от село Ялботина, Община Драгоман.

"Бойко Рашков да се заеме със случая на със заплахите за живота на шефа на НАП Румен Спецов. Защо е бил заплашван и от кого, как случаят с Ива Митева беше разкрит за ден, а сега Рашков не дава отговор“, каза Александър Иванов. Той уточни, че са дошли на място пред къщата на собственика на фирма на Спецов и призоваха да се разследва продажбата ѝ със задълженията към хазната в размер на 1,5 млн. лв.

От ГЕРБ настояват за отговори на няколко въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания? Защо МВР спи? 

"Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговорни“, допълни Иванов.

"Рашков пуска предизборни димки. Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев. Настояваме предизборната кампания да бъде битка на идеи и партиите да намерят допирни точки. В противен случай, заради такива като Рашков, ще продължим още месеци да затъваме в тази криза, в която сме в момента”, каза Тома Биков .

По темата за предстоящия вот Биков категорично заяви, че членовете на ГЕРБ ще бъдат инструктирани да не подписват никакви документи, давани им от полицията. А твърденията, че ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове, Биков определи като „смешни ченгесарски номера”.