Набедените за "антиваксъри": Не сме нападали пункта (Видео)

Общество

20-09-2021, 15:37

Снимка:

кадър

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сектата "антиваксъри" печели от спора за Пентаксим

Попитали медиците дали имат необходимите разрешителни за ваксини

Набедените за "антиваксъри" от министерството на здравеопазването заявиха, че са попитали медиците от мобилния пункт дали имат необходимите разрешителни за ваксини и не са ги нападали.

Малко след 11:00 часа по обяд в неделя няколко души отишли до изнесения ваксинационен пункт край Морската градина във Варна. Но не за да се ваксинират, а за да търсят разрешителните на препарата от медиците.

"Ние не сме нападнали пункта, ние отидохме там, а хора, които бяха с нас, искаха да се ваксинират. Те попитаха дали имат необходимите разрешителни за тези ваксини, помолихме да ни ги предоставят - не ни ги предоставиха", сподели пред Bulgaria ON AIR адвокат Николай Николов, който е бил на място. "Никой една дума лоша не е казал срещу медицинските служители. Напротив, казахме, че това са деца, които не са виновни, че прилагат тези препарати, които никой не знае какво съдържат. В момента, в който ваксините разполагат с годните разрешителни, в който са преминали всички клинични изпитания, аз ще бъда първият, който ще се нареди и ще си сложи ваксина. Изобщо не трябва да се използва тази дума "антиваксъри", "проваксъри" и т.н", категоричен е Николай.

Директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова заяви, че осъжда тяхното поведение, защото са възпрепятствали хората, които желаят да се имунизират, да го направят.

По-рано днес пък министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров поиска прокуратурата да разследва случая.

Междувременно набедените за "антиваксъри" от Варна сами разпространиха видео в мрежата как отиват при медиците в изнесения пункт в Морската градина.