Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство - bulgaria.utre.bg

Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство

19 септември 2021, 11:25 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МТ

Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната - беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала. Така обобщи случилото в 46-ото Народно събрание депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да започнем да излъчваме, да правим това, което сме обещали в предизборните си програми на хората. После всички ще берем плодовете на случващото се - неслучайно парламентът е с най-нисък рейтинг”, продължи тя.

Според нея парламентът не е направил нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното правителство с една-единствена цел - да се похвалят с вдигането на пенсиите. Хората, обаче, очакват обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева.

По думите ѝ е управление без коалиция е невъзможно.

“България не е имала еднопартийно правителство от много, много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия - тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани”, каза още тя.

Захариева, обаче, добави категорично, че ГЕРБ: “имаме силата, имаме смелостта и знанията да направим правителство”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета