Борисов: Държавата се тласка с всички сили към зима, по-тежка от Виденовата (Видео)

Според него това се прави в името на преизбирането на Радев

В момента всичко се прави в името и за благото на човека. А човекът е Румен Радев. В името на неговото преизбиране, държавата се тласка с всички сили към зима, по-тежка от Виденовата. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варненско.

"БНБ отчита 64% спад на инвестициите по време на управлението на служебното правителство на Радев. Дяловият капитал е отрицателен. Социалните разходи бяха раздути с милиарди, които не са обезпечени. Учредителят на новата „президентска“ партия Асен Василев взе парите за автомагистрала „Хемус“. Спряха инвестициите в инфраструктурата. Хората вече масово продават фирмите си и бягат. Политическата корупция при Радев процъфтява. Първи по смъртност сме, защото Кацаров и другите протежета на Радев провалиха ваксинацията. Инфлацията е рекордна. Тези хора сбъднаха най-лошите прогнози на Fitch, Moody’s и Standard & Poor's. България се отдалечава със страшни стъпки от Еврозоната, а това води след себе си несигурност, нестабилност и бедност.", коментира Борисов.

"С актуализацията на бюджета служебното правителство на Радев доказа, че ГЕРБ сме управлявали добре, защото очевидно има пари за харчене. Ако нямаше, щяха да теглят заеми. Те ни помогнаха много, да ги разобличим.", допълни бившият премиер.

"Единственият господар-диктатор в България се казва Румен Радев. Той назначава финансовия министър, а той казва, че ще работи с Румен Спецов. Данъчен измамник начело на НАП е нещо недопустимо, но тези хора нямат скрупули. Видяхме как се купуват цели партии с торбите от Пламен Узунов. Председателят на партията „Екогласност“ разказа публично, че Кирил Петков му е предлагал пари и е казал, че това се прави от името на Румен Радев. В същото време отказаха да се броят квитанциите от машините на изборите, както самият Радев в други времена настояваше. Сега отново ще носят флашки между нелицензирания софтуер на машините и комисиите, които ще обобщават резултатите. Затова и няма значение какво показват социологическите проучвания сега, защото пак ще манипулират резултатите накрая", посочи Бойко Борисов.

"Важното е след изборите партиите да намерим смирение и да помислим как с общи усилия да предотвратим катастрофата, публично известна като „Жан-Виденовата зима”, която сега ще бъде „Румен-Радевата зима”, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Кандидат-президентът – ясен е разбира се, познавате го добре. Няколко имена се спрегнаха без дори да сме говорили с тях. И вече ги „изчегъртаха“. На Даниел Вълчев му извадиха жена му какво е говорила за мен“, коментира той от солниците край Провадия.