Ева Майдел към Урсула фон дер Лайен: Научи ли ЕС урока си от бежанската криза от 2015? - bulgaria.utre.bg

Ева Майдел към Урсула фон дер Лайен: Научи ли ЕС урока си от бежанската криза от 2015?

16 септември 2021, 10:02 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

„Научи ли Европейският съюз урока си от бежанската криза от 2015 до 2017?Забравихме ли какво ни причини тя? Забравихме ли страховете, които тя всели в нашите общества? Не трябва да допускаме при следващ мигрантски натиск гранични държави като България, Гърция, Кипър да се оправят сами и да нямаме ясен и работещ план кои мигранти приемаме и как ги разпределяме в ЕС“, Това беше въпросът на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Годишната реч за състоянието на Съюза на 15 септември 2021 г. в Европейския парламент в Страсбург.  

"Това, че от няколко години натискът по границите ни е слаб, не означава, че проблемът е решен. Напротив, след случилото се в Афганистан и последствията, които ще има за целия регион, нашите ненаучени уроци могат да се окажат провал за Европа. Нужно е ЕС да намери спешно механизъм за равномерно разпределение на тежестта при нова мигрантска вълна“, заяви още Ева Майдел по време на изказването си в пленарната зала.

Според нея Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс трябва да получи повече правомощия за действие и възможност за незабавно разполагане на човешки ресурс, когато страна-членка на ЕС потърси помощ.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета