Медиа мониторингът като интелигентно наблюдение

Общество

13-09-2021, 17:50

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В допълнение към опростяването на процеса на събиране на информация, използването на интелигентни решения ви позволява да постигнете разработване на решения на проблемите, откриване на фалшиви новини, които циркулират, включващи вашата компания, оценка на репутацията, и, разбира се, вземане на решения, основани на данни. Включително, медийният мониторинг чрез автоматизирани решения дори помага да се разбере кои канали оказват най-голямо влияние върху вашата целева аудитория. В крайна сметка не винаги експозицията в най-популярните медии предизвиква най-голямо въздействие.

Като пример, представете си работата на маркетинговия екип на строителна компания, наета за издигане на обществена сграда, която ще изисква преместване на семейства, живеещи в околностите. В този контекст медиа мониторингът е от основно значение. Без вграден медиен мониторинг е трудно да се идентифицират кои са влиятелните хора, например, в тази конкретна общност. И ако имате под ръка тези интелигентни данни за наблюдение, можете да разберете дали социалните медии на кварталната асоциация например имат въздействие и обхват за тези хора. Това значително улеснява планирането и изпълнението на решения, които достигат до тях. Същата строителна компания може да проучи всички възможности на интегрирания медиа мониторинг, за да следи отблизо това, което нейните конкуренти представят на пазара, кои са превозните средства, които използват конкуренцията като източник за доклади, възприятията на обществото за тази марка и много други.

Не забравяйте, че толкова важно, колкото интегрирането на данни, генерирани за вашата компания, е да получите подходяща информация за вашите конкуренти и пазара, на който е поставен вашият бизнес. По този начин автоматизираният и интегриран медиен мониторинг позволява управлението на комуникациите да бъде по-стратегическо и точно, тъй като може да се основава на конкретна информация в реално време.

Автор: Христо Климентов