Биков: Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Радев - bulgaria.utre.bg

Биков: Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Радев

13 септември 2021, 09:35 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Нова тв, кадър

"Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Румен Радев. Няма да излъчваме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти. Искаме да излъчим човек, който от ден първи да проведе разговор с нашите най-големи политически опоненти и да се опитаме да видим дали можем да намерим по някакви важни за България точки. Има няколко варианта за такъв човек”. Това заяви Тома Биков в студиото на „Здравей, България” по Нова тв.

"До момента сме обсъждали профила на нашия кандидат. Той трябва да е диалогичен човек. Човек, който да поеме отговорност и да направи първата стъпка за възстановяване на политическия диалог”, каза още той.

"Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера след мое участие в БНР.  На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля – това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега”, коментира Тома Биков. И добави: „Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов”.Коментари (1)

Потребител
Марто
Петър Стоянов ще бъде идеален кандидат, освен това е и демократ! Но ако Румен Радев не бъде избран за втори мандат, това ще бъде много сериозен удар срещу олигарсите, които го подкрепят и финансират като Васил Божков и Иво Прокопиев!
13 септември, 15:57 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета