МВнР за 11 септември: Да помним и да отстояваме нашите ценности - bulgaria.utre.bg

МВнР за 11 септември: Да помним и да отстояваме нашите ценности

11 септември 2021, 11:15 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МВнР

11 септември ни напомня, че трябва да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си. Това се казва в изявление на МВнР по повод 20 г. от терористичната атака на 11 септември 2001 г.

“11 септември 2001 г. – две десетилетия изминаха от терористичните нападения на американска земя. На днешния ден забавяме ход и с минута мълчание отдаваме почит към жертвите на нападенията срещу кулите на Световния търговски център, Пентагона и Полет 93. Подхождаме смирено и с внимание. Даваме си сметка, че е непосилно за словото да опише непреодолимата загуба на човешки живот; болката на оцелелите; куража на всички онези, притекли се на помощ с риск за собственото им здраве и живот; страданието на хилядите опечалени семейства, намерили сили да продължат напред в името на отнетите им близки и роднини”, заявяват от външнополитическото ни ведомство.

“Днешният ден зове към всички ни и ни напомня за отговорността да помним; за дълга да отстояваме споделените си ценности и да защитаваме солидарно идеалите си в дух на самоотвержено единство. Продължаваме да бъдем единни със съюзниците и партньорите си и оставаме решително ангажирани с борбата срещу тероризма”, подчертават от МВнР.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета