Силна подкрепа от ЕНП за ГЕРБ на предстоящите избори в България

В навечерието на парламентарните избори в Германия от 8 до 10 септември политическото семейство на Европейската народна партия проведе изнесено заседание в Берлин. На събитието от България присъстваха само представители на най-голямата партия член на ЕНП - ГЕРБ. Българските евродепутати от ГЕРБ се срещнаха с ръководството на партията, канцлера на Австрия Себастиан Курц,  вицепремиера на Ирландия Лео Варадкар, кмета на Варшава Рафал Тшасковски, председателя на испанската Народна партия (PP) Пабло Касадо, почетния председател на Фондация "Конрад Аденауер" Ханс-Герт Пьотеринг, председателя на Християндемократическия съюз (ХДС) и кандидат за канцлер Армин Лашет и с министъра на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер.

Политическото семейство на Европейската народна партия пожела успех на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори в България и за пореден път потвърди пълната си подкрепа за своя най-голям член в България.

„Стабилността и предвидимостта са най-важни в сегашната политическата ситуация не само в България, но и в цяла Европа. Нашите приятели и колеги са притеснени от хаоса в България и изразиха ясно очакване след парламентарните избори отново да има стабилно и предвидимо управление“, коментира ръководителят на българската делегация д-р Андрей Ковачев.

Евродепутатите пожелаха успех на кандидата на ХДС/ХСС за канцлер Армин Лашет на предстоящите избори в Германия.

„През последните повече от 10 години традиционно приятелските отношения между България и Германия се задълбочиха и достигнаха качествено ново ниво във всички сфери на двустранното сътрудничество. Убеден съм, че с Армин Лашет начело на Германия доброто сътрудничество между двете страни ще продължи“, допълни Ковачев.