Митов: Този парламент приключи своя жизнен цикъл със същото безплодие, с което започна

„Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ се наредиха дружно зад дневния ред на Румен Радев. Много символно този нов Отечествен фронт се случи точно на 9 септември“, написа във Фейсбук заместник председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той е категоричен, че Румен Радев се интересува само от собствената си кампания и прави всички опити да бъде преизбран като президент. „Той прави това като гази Конституцията и поставя на карта актуализацията на бюджета“, допълва Митов.

По думите му този  парламент  е приключил своя жизнен цикъл със същото безплодие, с което е  започнал, когато същите тези партии „на промяната“ не са успели да съставят редовно правителство.

„И сега се опитват да компенсират собствените си провали и некомпетентност по най-безумен начин – като напуснаха пленарна зала, за да правят ни в клин, ни в ръкав… съдебна реформа.

Не знам как си го представят при на практика нелегитимен парламент, който трябваше да бъде разпуснат.

Съчувствам единствено на избирателите на „Демократична България“, които бавно и систематично биват тикани да подкрепят инсталирания от Кремъл комунист Румен Радев за втори президентски мандат“, заявява още  Даниел Митов.