Радев: Обстановката в парламента срива всякакви усилия за рационално решение

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост, заяви президентът Румен Радев, който участва в празненствата за Деня на Съединението в град Раковски, предаде БНТ.

Трябва да се актуализира бюджетът, не можем да оставим българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят, каза още държавният глава. Той ще покани ЦИК тази седмица, за да бъдем сигурни за провеждането на Избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани.

По думите му обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение.

Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците, заяви Радев.

Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор. Така президентът отговори на думи на Борисов, че е разединител на нацията.