Каракачанов: „Новите“ политици не само не могат да обединят нацията, а фатално я разединяват

Съединението на Княжество България с Източна Румелия е акт, от който трябва да се поучим днес. Точно днес, когато в сграда, на която е изписано „Съединението прави силата“, ставаме свидетели на грозни сцени на крайно разединение и грубо погазване на парламентаризма и държавността. Toва написа Красимир Каракачанов на профила си във Фейсбук.

Ето какво още пише бившият вътрешен министър и лидер на ВМРО:

"Преди 136 години нашите предци са загърбили личните си битки и различия и са се обединили в името на общата цел – да осъществят Съединението и да защитят националния интерес като победят външния агресор. Те първо са били българи и след това леви и десни, либерали и демократи.

Днес, за голямо съжаление, ставаме свидетели на грозни политически битки в името на лични цели и интереси. Днешните „нови политици“ не само не могат да обединят нацията, но и копаят дълбоки пропасти, които разклащат устоите на Родината ни. Тези хора не могат да се разберат за елементарни неща, докато на прага ни дебнат сериозни заплахи. Опасни външни агресори приближават границата ни, опасни антихристиянски и антисемейни идеологии си проправят път и подкопават нашите традиционни ценности и морални устои и посягат на най-ценното ни – нашите деца.

И на фона на всичко това, 136 години след подвига на дедите ни, България е под заплаха. И то не само външна, а най-вече вътрешна. И тя идва от същите тези самозвани хора, които арогантно се гаврят с държавността и парламентаризма. Псевдопатриоти, поставили страната ни на „тезгяха“ и я търгуват. Продават паметта на стотиците хиляди наши сънародници, дали живота си за националния идеал, за свободата и независимостта.

Именно за това точно днес е моментът да кажа отново, че за нас от ВМРО никога водещи не са били Брюксел, Вашингтон или Москва. За нас България е над всичко и това трябва да стане верую за всички."