Заплашиха с убийство председателя на парламента Ива Митева

Председателката Ива Митева е получила заплаха за убийство, обявиха пред журналисти председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и зам.-председателят на ИБГНИ Николай Хаджигенов.

„Преди малко разбрахме, че в 11:40, ако не се лъжа, е постъпил сигнал - заплаха за убийство, към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че в момента, в който тя обяви от трибуната, че Законът за НСО минава на първо четене, веднага някой се е активирал да изпрати имейл със заплаха за убийство към госпожа Митева, което е изключително гнусна политическа демонстрация“, заяви Тошко Йорданов.

Николай Хаджигенов от своя страна уточни, че имейлът със заплахата е изпратен до Министерството на правосъдието.

„Имейлът е забавен. Той е тип заплахи, сравними със заплахите, които получава Бойко Борисов. Само че г-жа Митева не смята да реагира по начина, по който реагира Бойко Борисов, защото сигналът е смешен, жалък. Въпросът е, че тук се използва политическата ситуация. В сигнала са объркани БСП, „имам пистолет, ще убия този и още пет човека“. Малоумна история, типично за ГЕРБ междудругото“, заяви Хаджигенов и подчерта „това е, откъде другаде“.

„Вижте, самото съвпадение, че видяхте какво се случи в парламента днес и вчера по тема НСО. Това е демонстрация на хора, които не искат това да се случи. Единствените в тази зала, които не искат това да се случи, са ГЕРБ и ДПС. Това е по мои съмнения нещо от тях, някаква глупава форма на колко НСО трябва да варди безбройна група хора. Сигналът е жалък. Но за разлика от г-н Бойко Борисов Ива Митева не е страхлива“, каза Тошко Йорданов.

Хаджигенов разкри, че ГДБОП вече работят по темата и със сигурност ще имат резултат.

„Сигналът е жалък. Това е опит за натиск. Опитват се да уплашат Ива, опитват са да уплашат всеки един от нас. Това е моментът, в който трябва да кажем отново, че нас не ни е страх“, подчерта той.

Хаджигенов каза още, че той самият получава такива заплахи почти всеки ден.