Митов към ДБ: Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов - bulgaria.utre.bg

Митов към ДБ: Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов

02 септември 2021, 13:47 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Даниел Митов/Фейсбук

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отправи остър коментар към ДБ. Повод за думите му е поставеното условие от Христо Иванов към ГЕРБ, че ДБ могат да водят преговори с тях, ако се разграничат от Бойко Борисов.

"Един от съпредседателите на ДБ предлага на ГЕРБ да се разграничи от лидера си, защото така щели да се създадат условия за започване на разговори между двете формации“, пише народният представител от ГЕРБ Даниел Митов във Фейсбук.

За да няма объркване и спекулации, той посочва, че е добре да се уточнят няколко основни положения:

„1. Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов. Поставянето на условия във връзка с политическото лидерство на партията, утвърдено пряко и чрез демократични процедури от нейните членове, е неприемливо и меко казано, неудачно. Още повече, когато тяхната цел е разговор за съставяне на кабинет.

2. Партията има председател, заместник-председатели и Изпълнителна комисия, които определят нейния политически дневен ред. Зад тях стоят пет победи на парламентарни избори, стотици кметове и общински съветници в цялата страна и стотици хиляди избиратели. Поставянето на тяхната свободна воля под въпрос е като минимум проява на неуважение. В последните месеци се видя, че опитите тази воля да бъде пренебрегвана, водят единствено до хаос и невъзможност да се състави редовен кабинет.

3. И на мен не ми е работа да давам акъл на други партии. Струва ми се удачно обаче да отбележа, че ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство. Затова едва ли в такъв момент е подходящо да даваш публични доказателства за истинността на подобна теза“, заявява Митов.Коментари (3)

Потребител
Ники
Няма какво да им обяснявате на ДБ, няма да вдянат
03 септември, 15:50 ч.
Потребител
Стоян
Пореден, отчаян опит на мишлето Христо Иванов да се задържи като лидер на уж Демократична България, защото вижда, че неговия шеф Иво Прокопиев повече харесва друго свое протеже - Кирил Петков!
02 септември, 16:39 ч.
Потребител
Дени
Христаки много взе да си позволява като цяло
02 септември, 14:53 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета