Доц. Кунчев: Ще препоръчам на здравния министър нови мерки срещу COVID-19 за цялата страна - bulgaria.utre.bg

Доц. Кунчев: Ще препоръчам на здравния министър нови мерки срещу COVID-19 за цялата страна

30 август 2021, 09:17 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    bTV, кадър

По думите му в следващите дни заболелите от коронавирус ще достигнат между 1500-2500 нови случая на ден

С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването нови мерки срещу COVID-19, които да важат за цялата страна. Toва обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БТВ.

По думите му в следващите дни заболелите от коронавирус ще достигнат между 1500-2500 нови случая на ден. Към момента настанените в болница са 3500, като според Кунчев те ще надхвърлят 4000-4500 души.

"Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията. Може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали", каза още Кунчев.

Той допълни, че във Велико Търново и Търговище "развъдник" на заразата са станали сватби и семейни събирания с по 700-800 души гости. "На някои места в страната се наблюдава плато. Не е сигурно, че сме достигнали върха, но ако то продължи и последва спад - чудесно. Ако това е връхната точка, системата ще се справи", допълни Кунчев.

Здравният инспектор каза, че започването на училище със сигурност ще ускори процеса по заразяване, но са създадени условия за намаляване на риска.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета