Радев при връчването на мандата: Избрах БСП заради хилядите честни социалисти

Президентът връчи третия мандат за съставяне на правителство

Румен Радев връчи на "БСП за България" третия мандат за съставяне на правителство. Това е последният опит да бъде излъчен кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание.

"Българската Конституция отрежда право на президента да избере на кой да даде третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Избрах да го връча на БСП - причините са много. На първо място БСП е партията, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост. БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет. Но най-важната причина са хилядите почтени социалисти, които познавам", каза Радев.

"Ние разбираме отговорността, която поемаме в момента. Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформа, мерките за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира следващите месеци стабилност за България и сигурност за българските граждани. Знаем, че сме изправени пред изпитания и ще опитаме да дадем гаранции за сигурност и стабилност. Ще опитаме всичко", обеща Корнелия Нинова.