КБТБ: Асен Василев е поредният, който се подигра с българския бизнес

Конфедерацията на българския туристически бизнес изрази своето разочарование

Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) изразява своето разочарование от отношението, което е демонстрирал към тях временният министър на финансите Асен Василев.

"Около 16 часа вчера получихме обаждане от кабинета на министър Василев за среща с нашия бранш днес, на която да обсъдим проблемите ни, но без да бъде уточнен точен час. В 20.52 часа снощи часът беше уточнен чрез изпратен имейл. И бизнесът отново бе готов и реагира! 5 минути преди да дойде време за срещата обаче ни беше съобщено, че тя отпада поради ангажименти на Асен Василев в Народното събрание. Ние сме наясно, че всеки министър има множество ангажименти и не винаги може да контролира времето си. Считаме обаче за изключително несериозно да се уточняват срещи в тъмните часове на денонощието и да се отменят минути преди да се състоят. Всички знаем какви са ангажиментите на господин Василев в Парламента, тъй като цял ден БНТ предава пряко от Народното събрание. С това би трябвало да са били наясно също министърът и неговият екип. По тази причина считаме, че целта беше да се демонстрира желание за диалог, но такъв реално да не се проведе", споделят от КБТБ на официалната си фейсбук страница.

"Като български работодатели и хора, които внасят сериозна част от Брутния вътрешен продукт отказваме да се подиграват по този начин с нас и да ни разхождат до чийто и да било кабинет. На първо място имаме нужда да работим! На следващо се нуждаем от подкрепа в тези тежки времена! А не да ни се замазват очите и да се тупка топката, за да се спрат или забавят други наши действия, с които смятаме да отстояваме правата си. На отговорен пост в отговорна институция се дължи и отговорно поведение!", допълват от конфедерацията.