Заведенията: Омръзна ни да сме дъвка в устата, на когото и да било! Да работим искаме, не друго…

"Днес „научихме“, че сме специалисти в създаването на „фалшива новина, пропаганда и активно мероприятие.“ Идея си нямахме, че сме чак толкова добри в изредените, но благодарим за оценката! Информацията, обаче, е силно невярна и откровено манипулирана! На твърдението, че не се предвиждат ограничителни мерки ще отговорим, че не само се предвиждат в безумния „план“ за справяне с COVID-19, но и никой от властимащите не отрича, че ще има такива и то до дни", заявиха от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България в обща позиция.

"За твърдението, че не съществува „затваряне на заведения“ – явно трябва бавно да обясним: Ограничаване на работното време на нощните заведения до 23 часа означава тяхното затваряне! Капацитет от 30% за останалите означава фалит!

Радваме се, че сме спомогнали за създаденото впечатление, че временният здравен министър не владее положението, но със сигурност основната заслуга за този факт си е лично негова!

Отдавна ни дойде до гуша да ни лашкат между политически интереси и бизнесът ни да става залог на нечие неумение да се справя с дадена ситуация…", посочват представителите на заведенията.

"Ние се борим единствено за конституционното си право на труд, което от две години непрестанно е поставено под въпрос, и за прехраната на хилядите си служители! И не между другото, бизнес организациите преговарят с управляващите. Ако сме били "в сговор" с бившите такива, то с удоволствие ще влезем "в сговор" и с всички бъдещи! Само, за да подобрим бизнес средата в нашия бранш!", посочват от БАЗ и СЗБ.

"Омръзна ни да сме дъвка в устата, на когото и да било! Да работим искаме, не друго…", казват за финал от бранша.