Борисов: Ще представим проектокабинет и веднага ще върнем мандата

"Ако дойде нашият ред да получим мандат, ще предложим на парламентарната група Дани Митов премиер и ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да могат хората да сравняват това, което предлагаме ние, и веднага ще върнем мандата, така като сме заявили", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в Централата на партията.

По думите му небивалата конституционна криза, в която ни е вкарал Радев с неговите марионетки партии, достига върхове.

"Искаме да стоим много далече от всичко, което се случва в българската политика в този момент. Когато започва една предизборна кампания, партиите слагат на плакатите си слоган. Както тук пише :"Ред в хаоса" - това е на ГЕРБ-СДС", продължи Борисов.

"Справихме се с финансовата и икономическата криза. Мащабни инфраструктурни проекти, рекордни ръстове в земеделието, аити сектора, автомобилния клъстър. Това е моделът Борисов. ДПС казват рестарт на държавността. Така я рестартираха, че не могат да съставят правителство", каза още председателят на ГЕРБ.

Той обясни, че след управлението на ГЕРБ България е оставена в "най-блестящата ситуaция" при пандемията от коронавирус от всички европейски страни. "Осигурихме 3 млн. ваксини. Във Великобритания има 70% ваксинирани, в Италия 66%, В Гърция 56%, а в България сме 17% ваксинирани. Здравното министерство единствено трябваше да продължи започнатата от нас кампания, но и това провалиха", заяви Борисов.

"Как могат да принизяват и да считат, че някой потрива ръчички и се радва на този хаос? Как да се радвам на това, което виждам?", коментира Борисов думите на Корнелия Нинова от преди няколко дни, че Борисов само седи и потрива доволен ръце.

Борисов изказа безпокойство и по темата с мигрантите. „Няма седмица, която да не съм говорил да се спазва споразумението с Турция. Политиката за добросъседство е стратегически важна.

Борисов заяви, че не вижда как ще се поддържа илюзията в тази КОВИД вълна и със сигурност ще подобрим ниската избирателна активност.

"Дайте да се уважаваме, уважавайте се, дайте смисъл на хората да покажем, че има смисъл да гласуват“, каза лидерът на партията.

Той подчерта, че са лъснали лобистките интереси- провал в енергетиката, здравето, туризма. Над 12 милиона са платили на уволнени хора- само по един принцип - да не са от ГЕРБ , къде го има това, попита Борисов.

"Имаме кандидат- премиер, който си е подал оставката преди да бъде назначен. Искам да видя модела Нинова, моделът Трифонов – слагаш, махаш- защо се скараха не знам. Колегите ДБ освен за постове друго не ги интересува Призив колегите да се смилят и да не се дърпат доброто да побеждава, с омраза и обиди нищо не се получава.", допълни той. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че ще е предизвикателство да се гласува 2 в 1 с една машина. „Да излязат и да кажат какви ще са тези избори, две в едно ли, през две седмици ли?“, попита Дончев.