БСП иска от ИТН да преосмисли номинацията на Петър Илиев

Продължаваме да стоим за подкрепа за политики, но бихме искали мандатоносителят ИТН да преосмисли решението си за кандидата си за вицепремиер и министър на вътрешните работи. Ще изчакаме да видим и тяхната реакция и ще вземем окончателно решение утре преди гласуването. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

"Изявлението на кандидата за вицепремиер и министър на вътрешните работи от сутринта е смущаващо за нас. Ще направим предложение до Националния съвет, който трябва да реши окончателно въпроса", продължи Нинова.

"Веднага след изборите заявихме нашата позиция, че трябва да има редовен парламент и редовно правителство. Започнахме преговори за най-важното за нас - политиките. Имахме 5 приоритети, по които говорихме на експертно равнище. Искам да благодаря на колегите от ИТН, защото и те извървяха труден път от това да не искат разговори до условието, което поставихме, да има документ за ангажименти за политики. Този писмен документ е факт", каза лидерът на БСП.

Нинова изрази удовлетворение от това, че в този документ са залегнали всички предложения, които са направили, включително с корекциите, които Националният съвет е поискал да нанесе на последното им заседание. Всички тези корекции са отразени добронамерени от колегите от ИТН, каза още Нинова.