Пламен Николов представи на Радев структура и състав за правителство

ИТН намериха правосъден министър в последния момент

Номинираният от "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов върна на президента Румен Радев папката с изпълнения мандат. Николов представи и състава на предлагания кабинет. В него името на Момчил Иванов, който в последния момент се отказа да бъде кандидат-министър на правосъдието е заменено от Иво Атанасов.

"От опит знам колко трудно е да се състави кабинет, да се подберат хора, които могат да се сглобят в един ефективен екип. Надявам се че сте успели с тази нелека задача. Надявам се и да продължавате да търсите диалог“, заяви Радев на номинирания за премиер.

Бъдещият кабинет ще има двама вицепремиери, като и минстър по ромските въпроси, въпреки че такъв не беше прочетен пред президента – пропуск, за който си призна Пламен Николов.

"Ясно е, че очакваме подкрепата на ДБ и ИБНИ, както и от БСП, сметките са за кръчмарите. Решението е в тях, ако не подкрепят, ще има нови избори. Момчил (отпадналият Момчил Иванов) не е в този списък заради вас (медиите), тиражирахте глупости. Това е негово решение заради помията, която се изля върху него“, заяви Тошко Йорданов на излизане.