Кралев: Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС не трябва да се неглижира

Според него е недопустимо парламентарна комисия да се заличи само защото един човек не познава дейността ѝ

"Знам, че г-жа Татяна Дончева няма понятие как функционира Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, но това не може да бъде причина за неглижирането й. Това заявих днес от парламентарната трибуна. Повод за коментара ми стана твърдението на Дончева от ИБНИ, че спортната комисия не е толкова важна. По думите й не пречи да се слее с Комисията по образование.", написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

"Освен законодателна, тази комисия има и контролна фунция. Предстоят важни за спортната общественост теми, предстои и разглеждането на Национална стратегия за младежта (2021-2030)", подчерта бившият спортен министър.

Според него е недопустимо парламентарна комисия да се заличи само защото един човек не познава дейността ѝ.

"Няма нищо визионерско в това да се смесват механично спорт и образование, защото и двете били “свързани с младите хора”. Татяна Дончева от ИБНИ показа абсолютно невежество с това си изказване и се надявам да не бъде допускано искането й за заличаване на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.", споделя Кралев.

"Разбирам, че мъничката, но креслива парламентарна група на ИБНИ трудно ще покрие с депутати всички комисии, но занапред ще трябва да говорят по-малко и да работят повече!", допълва още той.