Кралев: Единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Кузманов - bulgaria.utre.bg

Кралев: Единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Кузманов

04 август 2021, 17:45 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    архив

Служебният министър на младежта и спорта на Румен Радев и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание, заяви Кралев

Служебният министър на младежта и спорта на Румен Радев и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание. Андрей Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи вече три месеца. Това написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

"Усещайки, че времето им изтича, узорпаторите на властта правят последен опит да бъдат запомнени. Уви, показвайки отново и отново глупост и невежество", отбелязва Кралев.

"Повтарям отново, че единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Андрей Кузманов! И питам: Защо служебният министър не може да отговори на моя въпрос - защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?!

1. Андрей Кузманов твърди, че работата по физкултурните салона не е започнала - откровена лъжа! На 5-ти юли с Бойко Борисов открихме завършения физкултурен салон към СОУ "Отец Паисий" в село Тополово!

2. “Под въпрос е къде са отишли 30 млн. лв. от общо 60 млн. лв. бюджет на Министерството на младежта и спорта” - откровена лъжа! Бюджетът на Министерството е 90 млн лева. Които до последната стотинка са изхарчени по правилата. 25-те милиона за физкултурни салони са допълнителни средства към бюджета на ММС, дадени с постановление на Министерски съвет.

3. Фирмите не са създадени “вчера”, става въпрос за консорциуми от фирми с дългогодишна история и експертиза за участие в процедурите по ЗОП! Имах надежда, че за три месеца временният министър ще успее да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по Закона за обществените поръчки. Това така и не се случи.

Всичко изброено съм го повтарял многократно. Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски капацитет, но и от дефицит на интелект. Или просто търси внимание!?", пита Кралев.

"Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост!", посочва в заключение бившият спортен министър.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета