МЗ: Въздържайте се от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция - bulgaria.utre.bg

МЗ: Въздържайте се от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция

04 август 2021, 15:31 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в близки до България държави, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.

"С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице", посочват от ведомството.

МЗ обръща внимание, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

"Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки", допълват от МЗ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета