Слави Трифонов: От "Демократична България" искат постове в правителството

Споед Трифонов Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има

Слави Трифонов публикува в социалните мрежи видео, в което отговаря на актуалните въпроси от последните 2 седмици. Лидерът на "Има такъв народ" заяви, че от Демократична България искат постове в новото правителство. "Аз знам какво искат. Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. Мисля, че Христо Иванов си слага и той по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е отредил и определил суверенът. Отредил му е да бъде четвърта политическа сила", посочи Трифонов.

Според него в момента „всички са срещу всички“, а от ИТН не са симпатични на никого, но не даде отговор защо.

По думите na Трифонов оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер не е въпрос на слабост. "Той има сериозен опит, много е кадърен и морален. Участниците в кабинета трябва да бъдат професионалисти със сериозна подготовка като качества, образование и морал, но има и други хора, които имат качества да поемат тази отговорна роля", подчерта Трифонов.

Лидерът на ИТН отново цитира Марк Твен и посочи, че „слуховете за неговата смърт са силно преувеличени“. "Повече от 20 години съм бил по телевизията и сега се наслаждавам да не присъствам толкова в публичното пространство. Слухове за мен винаги е имало, по-голямата част са неприятни. Изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам, слуховете за моята смърт са силно преувеличени", каза Слави Трифонов.