Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН

Политика

30-07-2021, 17:13

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това стана ясно при връчването на мандата на партията на Слави Трифонов

Пламен Николов е кандидатът за премиер в евентуалното бъдещо правителство на „Има такъв народ”. Това стана ясно минути преди президентът Румен Радев да връчи мандата на партията, спечелила предсрочния парламентарен вот преди седмици.

Николов е неизвестен на обществеността. Според биографията му, публикувана в сайта на ИТН е „доктор по философия на правото, политиката и икономиката“. Освен това бил с „над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Генерален директор Европа, Близък Изток, ОНД и Африка. Преминал през МЕНИДЖЪРСКИ ТРЕНИНГ ИНСТИТУТ Сан Франциско САЩ. Дългогодишен ръководител, мениджър с доказани бизнес постижения“.

Николов всъщност е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г., когато шоуменът започна кастинг за бъдещи политици. Той бе представен и преди редовните избори на 4 април като един от водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс.

"Хората гласуваха за вас като модел на промяната срещу корупционният модел. Българите очакват вашите предложения за кабинет. Желая ви успех!“, заяви Радев при връчването на мандата.

"За мен е изключителна чест да получа този мандат от вас, ще направя всичко възможно“, обяви Николов.