Кацаров с апел: Спазвайте мерките и се ваксинирайте! - bulgaria.utre.bg

Кацаров с апел: Спазвайте мерките и се ваксинирайте!

30 юли 2021, 11:43 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МЗ

През последната седмица регистрираме плавно нарастване на броя на положителните тестове за SARS-CoV-2

Моля, спазвайте противоепидемичните мерки и се ваксинирайте! За това призова служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"През последната седмица регистрираме плавно нарастване на броя на положителните тестове сред населението за SARS-CoV-2. Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват много време на открито, не гарантира ограничено разпространение на вируса сред населението, напротив – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на ръст на заболеваемостта в редица други европейски държави, при това с много по-висок процент на ваксинирано население от нас", казва той в свое обръщение към българите.

"В тази връзка, като министър на здравеопазването отправям следния призив към цялото население и гостите на страната: Моля, спазвайте стриктно противоепидемичните мерки! Носете маски на закрито и спазвайте препоръките за дистанция и дезинфекция! Най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна си остава ваксинирането. Ако обаче страната навлезе в нова епидемична вълна, приоритет на здравната система ще стане лечението на заболели хора. Затова сега е най-добрата възможност да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при личния си лекар и така да предпазите себе си и близките си", категоричен е Кацаров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета