Десислава Атанасова: Новите варвари в парламента стигнаха дъното!

Политика

22-07-2021, 15:29

Снимка:

архив

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

„600 хиляди български граждани, представлявани от 63 депутати на ПГ на ГЕРБ-СДС, бяха лишени от представителство в парламентарна комисия. Това е грубо нарушение на конституцията и правилника. До този момент никой никога не си е позволявал да гласува против волята на ПГ за персонален състав. Случващото се в парламента днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46 Народно събрание“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.
Атанасова и групата дадоха изявление, след като бе създадена специална комисия, която ще проверява случаите на полицейско насилие на миналогодишните протести в центъра на София, както и твърдението за подслушване на граждани и опозиционни политици.
От ГЕРБ-СДС предложиха бившият вътрешен министър Младен Маринов да влезе в състава на комисията и да участва в нейната работа, но мнозинството отхвърли предложението с аргумента, че като бивш министър, заемал поста в началото на протестите, има опасност той да не бъде безпристрастен в действията си.
"Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител", подчерта Десислава Атанасова.
Томислав Дончев от ГЕРБ - СДС определи случилото се като болшевизъм. "Не става въпрос просто за ограничаване на политически и граждански права, а за ограничаване на хора в стилистиката на "бивши хора", заяви той