Борисов: Вкарват държавата в тежка криза, извинявам се на народа, че ще страда много (Видео)

"Направете си правителство, понесете си отговорността, управлението на държавата не е шоу", настоя бившият премиер.

ГЕРБ ще върне веднага мандата за създаване на правителство и няма да подкрепи кабинет на "Има такъв народ". "Ние ще влезем в пленарната зала и ще гласуваме против", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

"Извинявам се на народа, че ще страда, ако не направят правителство избраните партии", каза той и допълни, че не очаква ИТН да направи кабинет. Според него планът им с президента е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърка, колкото може.

"Планът е да продължи Рашковщината и Минековщината, за да може едноличната диктатура на Радев и неговото правителство да действа. Вие пак си прокарвате тъпите тези. Откъде накъде продължавате да ми говорите за служебна джипка на 16 г. при свръхскъпия мерцедес на Радев, където се вози – даже два мерцедеса. Христо Иванов с три джипа, а той се хванал за моя. Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство - остава Рашков, подкрепяме правителство - идва Трифонов. Айде, ако има по-малко зло, да избереш някого. Затова аз, умолявам те, Христо, умолявам ви, скафандри, вие надробихте тази попара горчива и гадна, ще я сърбате, ако оставите народа на Радев, стотици милиони похарчихте за избори, ако вие водени от Радев ни вкарате в трети избори и не направите правителство", заяви Борисов.

"Вчера отново се върти приказката, че аз едва ли не участвам с партията си в някаква уговорка. А бе, хора, вие щяхте да ни изчегъркате! Вие сте токсични, аз не ви искам!", категоричен бе Борисов. "Умолявам ви, вие надробихте тази попара, ще я сърбате. Стотици милиони похарчихте за избори. Ако вие ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма никакво значение какво се случва с ГЕРБ. Съберете се, ако няма кабинет, няма да има бюджет", призова лидерът на ГЕРБ.

"Направиха преврата, а искат да понеса аз отговорността с тях. Кючекът свърши. Две държави сме без план за възстановяване, заради тези некадърници от Харвард ли са… Очаквам, че няма да направят правителство, защото не могат да носят отговорност. Смешната част свърши, започва жалката. Ще ни се стъжни на всички, но каквото си направим – това е. Трети избори биха били пагубни, държавата вече ще е полетяла надолу“, предупреди лидерът на ГЕРБ. "Тогава няма шанс да се разберем. Те вкарват държавата в тежка криза", каза Борисов.

Той разкри, че има кандидат за президент. По думите му той е "умен, висок, красив, с коса, знае езици, но името му ще бъде обявено, когато му дойде времето".

"Умолявам ви, всичко може да се постигне с диалог. Отворен съм на диалог, стига да има с кого да го водим", каза още Борисов.