Кралев: Повече млади хора ще живеят в селата, ако им бъдат осигурени добри условия за живот

В изложбената зала на варненското село Климентово Красен Кралев се срещна с 22 -ма кметове на малки населени места от Община Аксаково, както и с общински съветници от местния парламент.

“Всичките те поставиха на първо място въпроса за финансовата децентрализация на общините. Тази мярка ще се отрази пряко върху обезлюдяването на периферните райони. Ако част от приходите на общините остават в местните бюджети, кметовете ще имат повече автономност да решават проблемите на малките населени места”, написа след срещата в профила си в социалните мрежи Кралев.

“В резултат от пандемията се появи тенденция все повече млади хора да се заселват в малките села около Варна. За да се подмлади населението в селата, е необходимо да бъдат осигурени добри условия за живот. Ако има изградена добра инженерна и образователна инфраструктура, обновена водопреносна мрежа и са обособени привлекателни места за спорт и отдих, малките населени места ще стават по-привлекателни за младите хора.
Ако получим мандат от гражданите да управляваме страната, ще работим за изграждане на спортни площадки в училищните дворове на малките населени места”, отбелязва Кралев.

“В програмата ни сме заложили като приоритет въвеждане на телемедицината, за да може всеки един човек да има достъп до високоспециализирани медицински дейности. Ще предприемем и законодателна инициатива за разкриване на денонощни пунктове за лекарства във всеки общински център”, разкрива Кралев.

“За нас е приоритет да променим облика на населените места, но за да го напрвим имаме нужда от подкрепата на варненци на изборите в неделя”, обобщава Кралев.