Борисов за акциите на Рашков: Терор и репресия срещу ГЕРБ - така на 9 септември са омачкали опозицията

Според ГЕРБ изборите вече са опорочени от страна на Рашков, който действа под диктовката на Радев

ГЕРБ направи извънредно изявление от централата на партията по повод акциите на МВР, които са оглавявани от Бойко Рашков.

"Чувахме колко било важно да има нови избори, организирани от друго правителство. А аз казах, че правителството не влияе директно. Колко съм бил наивен. Оказа се, че правителството може да има пряко участие в изборния процес“. Това заяви на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ. "Правителството може да влияе пряко чрез МВР. И не като гарантира политическите права на гражданите, а да се използва като инструмент за респект, заплахи и ограничаване на права“, заяви той.

От ГЕРБ изброиха поредица МВР действия от последните дни. Георги Мараджев от Стамболийски – обиск в дома и преобръщане на офиса му. Шумен, Поморие, село Бата, нахлуване в търговски обекти на сина на община Никола Козлево, което е директна помощ за ДПС. Тутракан – нахлуване в офис на чужд гражданин, да питат дали служителите са били на предизборен митинг на ГЕРБ. Кърджали – директна помощ на ДПС и набедяване на Цвета Караянчева.

Тома Биков заяви, че има стотици още такива случаи, които са водени от Бойко Рашков. Според него изборите вече са опорочени от страна на Рашков, който действа под диктовката на Радев.

"Рашков е отпадъчен материал на историята. Кризата, в която влиза страната ни е безпрецедентна. Радев демонтира демокрацията, като не може да спечели по друг начин избори, освен да прати Бойко Рашков“, заяви още Биков.

Даниел Митов коментира, че ако някой не знае как е изглеждал преврата от 9-и септември, сега може да го види на живо, защото така действат тоталитарните режими като този на Путин, Мадуро и други.

"Утре ще уведомим всички наблюдатели от ОССЕ за натиска, който се оказва върху нашите структури, членове и симпатизанти. Ако някой не знае как е изглеждал превратът от 9 септември 1944 г. - сега може да види, така действат комунистите, болшевиките и тоталитарните режими както Путин и Мадуро", посочи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Лидерът на партията Бойко Борисов благодари за мощната евроатлантическа подкрепа, която получи партията.

"Нищо не може да затъмни това, което сме правили, дори и разходките на Радев с няколко президенти, защото тук с мен бяха всички евролидери. Че има терор и репресия е видно. Че е само срещу една партия, го видяха и децата, дори журналистите ни питаха дали ни е страх от служебно правителство. Защо ни питаха? Защото знаеха какво се задава. По-скоро обръщението ми e към другите политически партии? Така на 9-ти септември са омачкали опозицията, след това 45 години са управлявали. След нас ще дойдат за вас - макар че вие сте деца на комунистите, така че гарван гарвану око не вади! Стават смешни. Аз не знам уважаемите български медии дали са наблюдавали друг път такова ярко вмешателство в предизборната кампания, на който и да било министър. Аз не съм. Всеки ден предизборният щаб на кандидат-президента Радев се изказва срещу една партия!", отбеляза той.

"Първо излезе и излъга, че сме подслушвали хора. Дойдоха изборите, ние още не знаем кого сме подслушвали. После ядохме хора. После щеше да ни вика да ни разпитва. И сега продължава всеки ден да говори как се купуват гласове. Ние 1 стотинка не сме дали. Ние не участваме. Виждате ни, пълни зали, пълни площади. Това е партията! Това е все едно главният съдия, страничните съдии и тези от ВАР, да играят за единия отбор, за да изкарат равен. Ето това правят в момента, борят се за равенство. Или да ни бият с един двама депутати, за да имат морално право видите ли“, коментира председателят на ГЕРБ.

"Призовавам Радев тези недоразумения да си ги прибира, това не е демокрация. В неделя ще видите и хаоса по изборния процес. Колкото повече ни пресират - пак ще го кажа с футболна терминология - когато една партия я притискат от всички по най-безобразен начин, тя ще стане партия на народа", коментира още Борисов.