Томислав Дончев: Правителството прилича на агенция за политически PR

"Партиите по стар български обичай, вместо да се състезават с идеи, се замерят с кал", посочи той

"Категорично не се чувстваме изчегъртани. Кое ще изчегъртат? Направено или стотиците хиляди хора, които ни подкрепят? Една партия, освен ръководство е и идея, заедно с хората стоящи зад нея”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

"Партиите по стар български обичай, вместо да се състезават с идеи, се замерят с кал. Това което прави ситуацията различна е правителството, което има за основна цел да торпилира ГЕРБ. Да не забравяме и ролята на президента, като принципал на служебното правителство, чиято основна цел е да измени и изкриви резултата от изборите”, обяснява Дончев.

Той добави, че повечето уволнени в последните месеци не са членове или активисти на ГЕРБ.

"Правителството по-скоро прилича на агенция за политически PR. Сериозни твърдения като тези на Бойко Рашков вървят заедно със сериозни доказателства. Смятате ли, че ако нямаше дори белег на доказателства те нямаше да го извадят?”, попита Дончев.

"Борисов даде ясно обяснение, че той шкафче с кюлчета няма”, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

"Хората освен всичко останало, искат някаква яснота. Кой какво би правил в дадена ситуация. За нас е важно да служим вярно на обществото, каквато и роля да ни е отредило то. Няма нищо нередно в това да си в опозиция”, смята Дончев.

Според него качеството на едно управление зависи от неговата политическа конструкция.

"Ако се съберат партии, които са обединени от нагон към властта или са против някой това не е добре. Единственото, което легитимира съществуването на някои партии е че са против нас. Това е весело”.