Красен Кралев: Страната ни има огромен потенциал да създава и изгражда таланти

Ще продължим да приоритизираме българския спорт, увери Кралев

Винаги съм бил близо до спортистите и с удоволствие посещавам тренировъчните им бази. Това написа доскорошният министър на спорта Красен Кралев на профила си във Фейсбук след поредните си срещи с клубове във Варна.

"Срещнах се с клубовете по плувни спортове „Варна“, „Торпедо“, „Юлиян Русев“, „Оренда“ и „Астери“. Разговаряхме за бъдещето на водните спортове в морската ни столица. Обсъдихме възможността във Варна да бъде изграден още един плувен басейн с олимпийски размери, тъй като популярността на водните спортове расте постоянно", споделя Кралев. "Радвам се, че през последните години успяхме да утвърдим България като отличен организатор на международни състезания от най-висок ранг. Ще продължим да приоритизираме българския спорт, защото вярвам, че страната ни има огромен потенциал да създава и изгражда таланти", отбелязва той.

Бившият спортен министър допълва, че е разговарял също и с клубовете по кикбокс и муай тай „Ахил“, „Вокил“, „Боил“ и „Аргус“.

"Поех ангажимент пред тях, че ако получим отново мандат за управление, ще осигурим финансиране за обособяване на нова зала за бойни спортове. Благодаря им за високата оценка за работата ми като министър на спорта. За мен е важно да знам, че усилията, които ММС полага през последните години, за да подкрепя спортните клубове имат реално отражение и дават резултат", посочва Кралев.