Кралев: Радостен съм, че един млад човек като Селин Али ще участва на олимпиадата

Бившият спортен министър поздрави Инна Ефтимова и Тихомир Иванов, които също взеха квоти за Токио

Много съм радостен, че един млад човек като Селин Али ще участва на олимпиадата в Токио. Тя е изключителен талант в ловната стрелба. През последните години обърнахме внимание и на този спорт, който има сериозно бъдеще в България. Toва написа Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

Доскорошният спортен министър отбезлява, че ММС забеляза Селин още през 2019 година, като тогава бяха отпуснати средства за нейната подготовка.

"Поздравления за Инна Ефтимова и Тихомир Иванов, които също са взели квоти за олимпиадата. Пожелавам на всички да са здрави и да покажат най-доброто от себе си в Токио!", написа още Кралев в социалната мрежа.

Ефтимова и Иванов намериха място в олимпийския ни отбор, въпреки че нямаха покрит норматив за Токио. Петте им най-силни резултата през сезона обаче им дават право да участват по ранкинг. Ефтимова ще бяга на 100 и 200 м, където най-добрите й времена за сезона са съответно 11,34 сек. и 23,41 сек. Тихомир пък ще участва в коронната си дисциплина скока на височина, където има 228 см. И за двамата това ще са втори олимпийски игри – за Ефтимова след Пекин 2008, а за Иванов – след Рио 2016.