От ГЕРБ подават жалба в ЦИК и съда заради готвена фалшификация на изборите

Радев говореше за честни избори, но това ще са първите нечестни избори, заяви лидерът на ГЕРБ

От ГЕРБ ще подадат жалба в ЦИК и съда заради готвена фалшификация на изборите. Това съобщи Бойко Борисов по време на среща със симаптизанти в град Дулово.

"Те в момента пипат машините. Какво им пречи накрая на изборния ден да преброят квитанциите в урната и колко бюлетини за коя партия има? Радев говореше за честни избори, но това ще са първите нечестни избори. Те в съдружие го направиха. На 5 гласа или на 3 гласа, по един ще прехвърлят на Слави Трифонов.", заяви Борисов.

"Ще бъдат трудно на тези избори не за друго, а защото сме много големи и не могат да ни преглътнат лесно. Но това са лоши хора. Това са тези същите. Бойко Рашков е бил тогава в следствената служба. Не знам защо казвате нови партии? Нова партия на Мая Манолова? Тя е в политиката отпреди мен. Кое е новото? Татяна Дончева е в политиката от преди мен. Коя е новата партия? Слави Трифонов от 90-та година прави политическо шоу и е на екран. Кое е новото?", попита лидерът на ГЕРБ, подчертавайки, че нищо ново няма, освен добре забравено и пребоядисано старо.

Toй изрази и възмущението си от фактическото спиране на строителството на автомагистрала "Хемус". "Не мога да повярвам, че ще направят такава глупост. Ако на 11 юли покажем добър резултат, ще търсим варианти да управляваме. Ако не, ще останем в опозиция. С толкова много кметове, не могат да не се съобразят с нас, но истината е, че трябва да сме първи", заяви лидерът на ГЕРБ.