Красен Кралев продължава срещите си със спортната общественост във Варна

"Спортните клубове са основополагащи за откриването на таланти", отбеляза Кралев

Срещите на Красен Кралев със спортната общественост във Варна продължиха и днес. “Моята цел е при следващ управленски мандат на коалиция ГЕРБ-СДС да работим в още по-тясно сътрудничество със спортните клубове, защото те са основополагащи за откриването на таланти, мотивирането, изграждането и утвърждаването на спортистите”, написа Кралев на профила си във Фейсбук.

“С ръководството, треньорите и младите надежди на спортната гимнастика от спортен клуб „Интерком груп– Черноморски юнак“ обсъдихме възможностите за подкрепа към този спорт. Клубът, в който тренират над 400 спортисти, има нужда от нова по-голяма зала, в която да продължават да се коват успехите на бъдещите медалисти”, отбеляза Кралев.

“С кмета на район „Младост“ Христо Христов и президента на клуба по спортна гимнастика Тодор Тодоров разгледахме строящата се спортна зала в комплекс “Младост”, строежът на която е замразен преди 10 години. Поемам ангажимент при реализирането на следващ управленски мандат на ГЕРБ-СДС да осигуря средства за завършване на спортната зала, за да стане дом на спортната гимнастика във Варна”, подчерта Кралев.

По-късно в комплекс „Локомотив“ Красен Кралев разговаря с ръководителите на клубовете по лека атлетика „Черно море“, „Евър“, „Суперспорт“, „Виктория“ и „Тангра“. По време на срещата бяха обсъдени плановете за развитието на леката атлетика в града. “Клубовете споделиха проблемите си, голяма част от които могат да бъдат решени през следващите няколко години. Пред тях се ангажирах да бъдат осигурени средства за реконструиране на закритата лекоатлетическа писта, както и за закупуване на оборудване. Клубовете ми благодариха за допълнително отпуснатите средства тази година, които им позволиха да водят подготовката си на стадион “Младост”, разкри Кралев.

Последната среща за деня във Варна на доскорошният министър на младежта и спорта беше с Баскетболен клуб „Черно море -Тича“.

“Възхищавам се на хъса на треньорите и желанието на състезателите да работят, въпреки ограничения финансов ресурс, с който разполагат. Намерението ни е при един следващ мандат да отпуснем средства за реконструкция на покрива на зала “Христо Борисов”, разкрива Кралев.