Холандската футболна звезда Кларънс Сеедорф пристига в България с благотворителна цел - bulgaria.utre.bg

Холандската футболна звезда Кларънс Сеедорф пристига в България с благотворителна цел

15 юни 2021, 10:46 | bulgariautre.bg
  • Кларънс Сеедорф

Легенарният футболист ще се срещне с деца и млади хора с диабет Тип 1

Първият футболист в света, който печели Шампионска лига с три различни отбора (1995 г. с Аякс Амстердам, 1998 г. с Реал Мадрид, и 2003 и 2007 г. с Милан) – Кларънс Сеедорф, пристига в България. Сеедорф е считан за един от най-добрите полузащитници от своето поколение.

Сеедорф е специален гост в България по покана на Асоциация „Докосни дъгата“ в сътрудничество със Спортен комплекс „Камчия“, и пристига с благотворителна цел. Той ще се срещне с деца и млади хора с диабет Тип 1, за да им сподели опита си по пътя към спортните постижения.

В България звездата на холандския футбол ще обяви инициативата „Мач на легендите“, който Асоциацията в партньорство с Комплекс „Камчия“ организира. В него за участие са поканени футболни звезди от близкото минало като Луиш Фиго, Патрик Клуиверт, Ерик Абидал, Роберто Карлош, Кафу и др. Целта на Мача е чрез спортната среща с участието на популярните лица – идоли на няколко поколения футболни фенове, да се организира мащабна кампания в подкрепа на децата, страдащи от диабет Тип 1. Основният й фокус е да изгради у децата и младежите здравословни хранителни навици, следвайки примера на героите от футбола.

„Мачът на легендите“ ще е с участието и на петима млади български футболисти, селектирани лично от лицата на Асоциацията, както и от селекционера на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров. Регламентът на спортната среща ще бъде обявен на пресконференцията.

Инициативата „Мач на легендите“, както и други придружаващи мероприятия, ще бъдат представени на нарочна пресконференция с участието на Сеедорф на 3 юли 2021 г. от 11.00 часа в комплекс „Камчия“, общ. Аврен, който е и спонсор на мероприятията.

 След пресконференцията Сеедорф ще се срещне с деца и младежи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета