До 15 юни ще продължи фотографската изложба “В началото” с новородени бебета

С подкрепата на Пощенска банка СБАЛАГ “Майчин дом” отбеляза 1 юни с изложбата на Сандро Арабян

На 1 юни по повод Деня на детето при голям интерес се откри фотографската изложба на Сандро Арабян “В началото”, която е реализирана в СБАЛАГ “Майчин дом” и е вдъхновена от едно от най-съкровените тайнства – раждането на Новия живот. “След година и половина в условия на тежка пандемия, която промени живота на всички, бихме искали да покажем един по-различен поглед към света и да припомним, че въпреки всичко, животът продължава”, споделя изпълнителният директор на СБАЛАГ “Майчин дом” проф. д-р Иван Костов, дмн, по чиято идея се организира целият проект. Проф. Асен Николов, Началник на родилно отделение в “Майчин дом”, разкри, че изложбата представя от съвсем различен ъгъл не просто първите мигове на поява на бебетата, но и работата на лекари и акушерки, които ежедневно поемат в ръцете си новородените бебета. При откриването доц. Георги Лозанов сподели, че тази изложба е “Чудо невиждано, защото за пръв път от толкова близо може да се види Чудото на живота”.

Подобен тип фотографска изложба се осъществява за пръв път в България, като разкрива в репортажен стил появата на един човешки живот и професионалната грижа на медицинските специалисти на най-голямата акушеро-гинекологична болница в този важен момент. Фотографът Сандро Арабян разкрива, че “В началото” “е най- незабравимият фотографски проект, по който съм работил. Той ме върна там от където бе започнал и моят живот - болница "Майчин дом". Станах свидетел на първите глътки въздух на между 60 и 70 бебета и първите им срещи с техните майки.“ Реализацията на изложбата се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на Пощенска банка, която подпомогна най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас още в първите дни след обявяването на извънредното положение.

„Подкрепата, която оказваме за реализирането на тази стартираща инициатива, е в резултат на устойчивата ни социално отговорна политика, с която вече 30 години подпомагаме развитието на позитивните промени в българското общество. Атрактивните фотографии, които визуализират първите моменти от появата на нов живот, са категорично признание за неуморните усилия на медицинските специалисти в най- голямото лечебно заведение за майчино и детско здраве в нашата страна. Вярваме, че нашата безвъзмездна помощ в условията на пандемия за медиците на първа линия в няколко от най-големите лечебни заведения в страната, както и продължаващото ни ключово партньорство с „Майчин дом“, са инвестиция в общия ни потенциал, в съвместното ни бъдеще и в нашето социално и икономическо развитие“, коментират от Пощенска банка.

Изложбата ще продължи до 15 юни в Изложбена зала “Райко Алексиев”, ул. Г.С. Раковски № 125.