Бойко Борисов: Пожелавам успех на служебното правителство - bulgaria.utre.bg

Бойко Борисов: Пожелавам успех на служебното правителство

12 май 2021, 12:30 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Бойко Борисов/Фейсбук

Ако партиите имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, каза той

Министрите от кабинета на Бойко Борисов предадоха властта на служебния кабинет, назначен от Румен Радев. Това се случи на церемония в Министерския съвет. На нея нямаше журналисти.

Борисов се обърна към служебните министри с думите :„На ваше разположение сме, ако ви трябваме“ и допълни: „Ако партиите имаха смелост, можеше да има редовно правителство с пълен мандат и голяма парламентарна подкрепа“.

„В личен план мисля, че президентът Румен Радев е направил прекрасен избор за всички вас“, каза още Борисов на служебните министри, пожелавайки им успех в работата.

„Надявам се да работим всички – ние като опозиция и вие като управляващи – за благото на хората. Демокрацията, честните избори. Да не допуснете с машинното гласуване това, за което се опасяват хората“, каза лидерът на партия ГЕРБ.

„Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.“, каза Борисов.

По думите му има „всички аргументи“ да се направи правилно, нормално и демократично предаване на управлението.

„Дотук се стигна, след като нашето правителство на Патриотичния фронт и ГЕРБ изкараха пълен управленски мандат. Ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи и считам, че не беше правилно. Ние изкарахме пълен мандат, даже сме и отгоре“, изтъкна Бойко Борисов. 

„Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани. Надявам се да се получи реална приемственост в краткия живот на съществуване на служебния живот. Да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача – организирането на изборите без особени сътресения и да поддържаме жизненоважните функции на държавата“, каза служебният премиер Стефан Янев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета