С богата на събития програма започва месец май в Благоевград

На 4 май ще почетем Гоце Делчев - 118 години от гибелта му

Община Благоевград кани на предстоящите събития през месец май 2021 г.:
- От 10.30 ч. на 4 май ще се състои възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“ с участието на Регионален клуб „Традиция“.
В 11.00 ч. на площад „Македония“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев по повод 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400, Представителен духов оркестър на Сухопътните войски, и Регионален клуб „Традиция“.
- На 5 май от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и Празника  на Българската армия, 6 май, ще се проведе тържествена проверка-заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26400 и Представителен духов оркестър на Сухопътните войски.
По случай Деня на храбростта и Празника на българската армия, Гергьовден, на 6 май от 11.00 ч. на площад „Македония“ Биг Бенд Благоевград е подготвил празничен концерт.
На 7 май от 11.00 ч. на пл.„Георги Измирлиев“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев по повод 97 години от смъртта на българския политик и философ. В събитието ще вземат участие ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев“.
От 11.00 часа на 9 май, пл. „Георги Измирлиев“, ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Ден на победата над нацизма.
В 11.30 часа, пл.„Македония“ и фоайето на Народно читалище „Н. Вапцаров -1866“, жители и гости на града ще имат възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави, с участието на Европейски информационен център „Европа директно“.
Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.