ГЕРБ-СДС върна мандата на президента

"Не намерихме не само подкрепа, но и желание за разговор", каза Даниел Митов

В близките дни ще оповестя кога ще връча мандат за съставяне на правителство на  втората по численост парламентарна група в Народното събрание. Надявам се предоставеното време да бъде инвестирано в диалог и изграждане на доверие между политическите сили. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „ГЕРБ – СДС“. Излъченият от тях кандидат за министър-председател Даниел Митов върна възложения му от президента проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Към „Има такъв народ“ не знам какви очаквания мога да имам. На България ѝ е нужен солиден политически кабинет. Политическата тежест лежи върху тях от тук нататък“, коментира Митов.

"Не намерихме не само подкрепа, но и желание за разговор. Приемаме решението на политическите партии“, заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"България има нужда от стабилно правителство, излъчено от българския парламент на основата на споделени принципи и приоритети“, заяви държавният глава и подчерта, че само легитимен кабинет, който се ползва с доверието на обществото, може да изведе България от кризата.