Георги Марков: Орбан чака 8 г. да се върне на бял кон, Борисов ще чака 8 месеца

Отказът от депутатско място е силен политически ход, смята бившият депутат

"Победата на Бойко Борисов е уникална поради две причини – едната е заради джипката, която стана символ на промяната в България, а втората – невероятната му международна дейност“, изтъкна пред БТВ бившият конституционен съдия и кандидат за депутат на ГЕРБ Георги Марков. Той напомни, че лидерът на ГЕРБ е ветеран и абсолютен европейски шампион по победи – с един мандат повече от Ангела Меркел и Виктор Орбан.

Марков открои Борисов като „старейшината на ЕНП“ и коментира решението му да се откаже от депутатското място като силен политически ход.

"Не може да си возил на джипката Камерън и Орбан, да си ученик на Меркел и да седнеш с Бабикян в един парламент, и да слушаш лудостите на Мая Манолова“, коментира иронично бившият конституционен съдия. Той разкри, че вече се е чувал с Бойко Борисов след парламентарния вот.

"Казах му Виктор Орбан чакаше осем години унгарските комунисти да продадат държавата, а ти, приятелю, ще чакаш най-много осем месеца. Не ги бива за нищо, смешни са, нямат подкрепа. България трябва да мине през това и ти да се върнеш на бял кон“, разкри подробности от разговора си с Борисов Георги Марков. По думите му Борисов ще управлява още две години, тъй като България освен парламентарна република е и с местно самоуправление.

"По места Борисов продължава да управлява цели 5 млн. българи. Той управлява цялата страна. Продължава международната си дейност като ветеран в ЕНП, а конфигурацията да я решават тези победените“, завърши Марков.