Възстановяват частично присъствения учебен процес от 12 април - bulgaria.utre.bg

Възстановяват частично присъствения учебен процес от 12 април

08 април 2021, 10:39 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    кадър

Tова каза министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерски съвет

След разговори, обсъждани с министър Ангелов и членовете на Щаба, взехме решение за частично възстановяване на присъствения учебен процес от понеделник – 12 април, в режима преди 22 март, тоест преди пълното преустановяване на присъствения учебен процес. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в Министерски съвет.

"Всички ученици от 1-4 клас се връщат, плюс три от осемте класа от 5 до 12 клас, като ще продължим графика, който прекъснахме на 22 март и ще започнем със 7, 8 и 10 клас. След това от 26 април, ако ситуацията позволява, 5,9 и 12 клас. 12 клас ще приключат по-рано учебната година. Традиционно те приключват по-рано учебната година в средата на май. Затова е важно да се върнат на 26 април. Тогава периодът ще бъде 3 седмици, тъй като съвпада с Великденските и майските празници, когато има множество неучебни дни и графикът ни е от 26 до 14 май", каза министър Вълчев, подчертвайки, че решението е зависимо от развитието на епидемиологичната ситуация в страната.

Той допълни, че спрямо ноември и декември, ситуацията е по-добра и отчитат два пъти по-малко заразени ученици и учители. Министърът обясни тази тенденция със стартиралата ваксинация и частичното преустановяване на присъствения учебен процес. По думите му 500 са учителите и персонал, заразени с COVID-19, като няма починали, които да са ваксинирани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета