Борисов: Благодаря на медиците, за които през последната година нямаше почивен ден - bulgaria.utre.bg

Борисов: Благодаря на медиците, за които през последната година нямаше почивен ден

07 април 2021, 09:06 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МС

Премиеръ поздрави всички здравни работници по случаи днешния им професионален празник

Премиерът Бойко Борисов поздрави и благодари на всички здравни работници по случаи днешния им професионален празник. На страницата си във Фейсбук министър-председателят отбеляза постигнатото от кабинета за справяне с пандемията и осигуряване на по-добро заплащане на медиците на първа линия. 

Ето какво написа Борисов:

„Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!

Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса. Осигурени са достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства. Работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си.

Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме спешната помощ с нови над 290 линейки. В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване. Убеден съм, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници. Още веднъж благодаря и честит празник!“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета