Дербито между Аякс и Рома приковава вниманието в четвъртък вечер

Спорт

07-04-2021, 00:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Аякс ще посрещне Рома на стадион „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам за първия мач от четвъртфиналния сблъсък между двата тима в Лига Европа в четвъртък вечер от 22:00 часа. Нидерландският гранд елиминира Лил и Йънг Бойс в предишните  кръгове, докато Рома елиминира от турнира Брага и Шахтьор Донецк. В предстоящия мач родният букмейкър УинБет дава леко предимство на домакините, които са с по-нисък коефициент за победа в първата среща на собствен терен. Специални Winbet бонуси за двубоите от Лига Европа за момента не се предлагат, но коефициентите за мача между Аякс и Рома са доста атрактивни.

Отборите на Аякс и Рома са се срещали два пъти в историята досега. Те бяха в една и съща група в Шампионската лига през сезон 2003-2004. Рома все още не е регистрирала победа срещу гиганта от Амстердам, тъй като първата среща на Йохан Кройф Арена завърши с победа на Аякс с 2:1, а двата тима поделиха по една точка на „Стадио Олимпико“ след реми 1:1. Така и двата сблъсъка предложиха попадения в двете врати, като в единия имаше над 2.5 гола. Очакванията са предстоящият двубой да бъде резултатен и може да погледнете към опцията двата отбора да се разпишат в онлайн букмейкърите, ако сте фен на залозите.

Аякс направи обрат, за да спечели с 2:1 при гостуването си в Хереенвеен в неделя. В момента грандут от Амстердам е в брилянтна форма, тъй като е непобеден в 24 поредни мача и спечелил всички с изключение на един от последните 19 срещи. Аякс бяха ограничени до по-малко от два гола само при равенството 1:1 с  ПСВ за последните шестнадесет срещи. Шест от последните им седем победи бяха постигнати с две или повече гола разлика, което показва колко силен в нападение е отбора. Три от последните пет срещи на Аякс доведоха до над 2,5 гола, докато само в една имаше попадения в двете врати.

Рома два пъти поведе в резултата при гостуването на Сасуоло в събота, но на два пъти ремито бе възстановено, като мачът завърши при равенство 2:2. Отборът на Пауло Фонсека е без победа в два поредни двубоя, след като загуби с 0:2 от Наполи в предишния. Три от последните пет срещи на „вълците“ бяха с над 2,5 гола, а в две от тях имаше попадения в двете врати. За тринадесет гостувания тимът на Рома е запазил едва две сухи мрежи, като са допуснали повече от гол в седем двубоя за периода и пет пъти не са успели да отбележат. Рома надали ще запази суха мрежа срещу силното нападение на Аякс. До момента тимът от Рим беше солиден в защита в елиминациите на Лига Европа, но сега се изправя срещу съперник от по-висока класа. 

В предстоящия двубой в Амстердам между Аякс и Рома със сигурност през всичките 90 минути играта ще бъде офанзивна. Тези два отбора практикуват офанзивен стил на игра и не вярваме, че ще излязат на терена, за да се защитават. От мобилните бетинг приложения може да направите залог на над 2.5 гола, тъй като почти сигурно срещата ще е резултатна. От вашия смартфон може да следите и двубоя на живо и да заложите след неговото начало. Като цяло на „Йохан Кройф Арена“ никога не е скучно и Аякс е отбор, който прави зрелищни мачове, така че точно такова дерби може да очакваме срещу Рома в четвъртък вечер.