ГЕРБ и БСП с почти равен резултат в областта, „Има такъв народ“ е трета на вота

Мисия

04-04-2021, 21:23

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ГЕРБ и БСП се с почти изравнени гласове сред избирателите в област Велико Търново, показват предварителните данни от екзит пола. Трета е партията на Слави Трифонов, която ще очертава с близо 20%. Така трите партии вероятно ще излъчат по двама депутати в 45-тото Народно събрание. Пример за това колко са близки резултатите на първите три формации, са данните на Алфа Рисърч, според които водачът на листата на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов е получил 25,3% от гласовете, а водачът на "Има такъв народ" проф. Атанас Чорбанов - 23,6%. 

По един депутат ще имат ДПС и „Демократична България“, които се очертават съответно с доверие от 6% и 5%. Между 4% и 5% е резултатът на „Изправи се! Мутри вън“.

41,75% беше избирателната активност в областта към 17 ч., като най-висока тя беше в община Златарица. Още сутринта машинното гласуване се оказа проблемно, поради което от ЦИК дадоха указания в областта да се гласува само с хартиена бюлетина.

Секционните изборни комисии на територията на област Велико Търново бяха 426, четири подвижни секции обслужваха хората с увреждания. Шест мобилни секции събираха вота на лицата, поставени под задължителна карантина заради Covid-19, шест бяха и ковид секциите в болниците в областта.