Борисов: Общо 5,5 млн. лева отпусна правителството на община Белово за последните 4 години

Нека българските граждани да гласуват и да определят тези, които могат да говорят от тяхно име, заяви премиерът

Нека хората да излязат в неделя, да гласуват и в следващите дни ще се знае как са ни подредили. Като теглим чертата, ще видим кой има правото да говори от името на народа“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Белово, област Пазарджик, където беше заедно с вицепремиерът Екатерина Захариева, министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Борисов отбеляза, че ГЕРБ и СДС действат заедно, докато други сега станаха демократи и искат да говорят от името на дясното. Борисов бе категоричен, че партия ГЕРБ винаги в своите действия и политики е била водена от отговорността към държавата и с мисъл за нейния просперитет.

В Белово премиерът отбеляза, че в рамките на мандата правителството е отпуснало за развитието на общината над 5,5 милиона лева. „Изграждат се пътища, водопроводи, реновира се училището, укрепва се реката, защото в малките населени места живеят толкова важни хора за България, колкото и в големите градове“, подчерта той. Борисов припомни, че за укрепването на река Яденица в Белово правителството отпусна 1,2 милиона лева, с които е приключен първият етап от проекта. С осигурените средства ще се реализира също основен ремонт и обновяване на централната градска част.

От огромно значение за Белово са и започналите преди дни ремонти на републиканските пътища Пазарджик-Батак с прогнозна стойност на проекта от близо 53 милиона лв. с ДДС и Пазарджик-Белово на стойност 43 милиона лв. с ДДС. „Магистралите са кръвоносната система на една държава, но важни са и второкласните, третокласните и четвъртокласните пътища. Затова през изминалия мандат бяха инвестирани над 173 милиона лева за подобряване на пътната мрежа в Пазарджик и областта, а сега залагаме в програмата си да ремонтираме още 110 километра в региона“, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева.