Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Това е поредният завършен проект във Варненска област

От днес жителите на с. Цонево разполагат с ново игрище за мини футбол. Заедно с кмета на Община Дългопол Георги Георгиев открихме спортното съоръжение. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 152 909 лева. Футболното игрище разполага с изкуствена настилка, осветление и трибуни и може да се използва от всички жители на селото. Това написа спортният министър Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

"За мен бе удоволствие да съм отново в Община Дългопол. Това е поредният завършен проект във Варненска област. Винаги когато откриваме ново спортно съоръжение е празник. Игрището е с много високо качество. Пожелавам на жителите да го ползват със здраве. Зарадвах отборите на Цонево и Дългопол със спортни екипи, футболни топки, флагчета и мрежи", сподели министърът на спорта.

След официалното откриване двата тима изиграха демонстративен двубой на новото игрище, а кметът на Дългопол Георги Георгиев благодари на Кралев за подкрепата, която оказва на спорта в региона.

В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец.