От "Системата ни убива" разпънаха черен чаршаф пред дома на премиера Борисов

Общество

28-03-2021, 16:03

Снимка:

кадър

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Момче с увреждания се разграничи от „Системата ни убива“

Сред активните на протеста бяха изгоненият от църквата Дионисий и Йоло Денев

Протест се заформи пред къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя, като семейството му и местните жители отново са тормозени с тъпани, мегафони и викове. На пътя пък беше разгънат черен чаршаф.

Акцията, която удря ново дъно в цялото протестно движение, за пореден път е предвождана от „Системата ни убива“, вечният протестър Йоло Денев и разжалвания отец Дионисий.

Протестиращите се бяха събрали да пожелаят на Борисов да бъде осъден, макар че той не живее на този адрес по време на премиерския си мандат. Всеизвестен факт е, че къщата се използва от семейството на дъщерята на министър-председателя, като в домакинството има и две малки момченца – внучетата на премиера.

Припомняме, че при предходни подобни акции Бойко Борисов коментира публично, че тормозът под прозорците и заплахите към него разстройват децата. В разгара на протестите миналото лято дори имаше подобна на днешната зловеща демонстрация. Тогава от "Системата ни убива" разпънаха черни чували пред дома на министър-

Случилото се днес предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, а коментар по темата направи депутатът Тома Биков:

„Това се случва пред дома на Бойко Борисов. И не, това не е народът, защото българският народ няма нищо общо с тези. И не, те не се борят нито за свобода, нито за демокрация. И не, България не е диктатура, но би могла да стане, ако подобни същества започнат да управляват. Преди време казах, че революционните процеси в своя край винаги започват да се лидират от тинята на обществото. Тези снимки са илюстрация на това, което исках да кажа тогава.“